Geslaagde vogelshow in dorpshuis in Ter Apelkanaal

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Het was afgelopen weekend de 66ste keer dat Vogelvereniging Musselkanaal een vogelshow hield. Deze keer werd de tentoonstelling gehouden in D’Oale School Ter Apelkanaal

Tijdens de opening op vrijdagavond werd Bertus de Grijs in het zonnetje gezet.
Hij is al 50 jaar actief lid van de vogelvereniging.
Districtsvoorzitter Wiebe Zijlstra benoemde een aantal punten uit de afgelopen  periode en Bertus kon alleen maar beamen wat er door de voorzitter werd gezegd.
Na de speech kreeg Bertus het de bijbehorende versierselen opgespeld door de districtsvoorzitter en kreeg van de afdeling Musselkanaal een oorkonde.
Bertus vrouw werd ook niet vergeten in het geheel, en werd voorzien van een prachtig boeket.

Daarna ging men over tot de prijsuitreiking, en omdat de heer Zijlstra toch aanwezig was nam hij ook dit en daarna de opening van de show voor zijn rekening.

De kampioenen dit jaar waren:
De heer D. Venema met een rood mozaïek; kampioen postuurkanaries was de heer de B. Grijs met een duitse kuif geelschimmel; kampioen europese cultuurvogels werd de heer H. Schomaker met een goudvink; kampioen parkieten de heer A. Super met een halsbandparkiet Turquoise man met 93 punten; derby en stellen kampioen werd de heer A. Folkerts met pruimekopparkieten; de vijf beste vogels waren van de heer W. Ellerman; kampioen open klasse werd de heer J. Lamain met een swiftparkiet en tot slot werd als algemeen kampioen uitgeroepen de heer A. Super met zijn reeds genoemde halsbandparkiet.