Hydrotherapie ook iets voor u?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Dat bewegen goed voor onze gezondheid is weten we allemaal, maar dat bewegen bij o.a. reuma eigenlijk een must is beseffen velen nog te weinig. Door op een verantwoorde manier te gaan bewegen zullen over het algemeen pijn en stijfheid afnemen, spierkracht toenemen en de algehele conditie verbeteren.

Een zeer prettige manier van bewegen is hydrotherapie, eigenlijk oefentherapie onder begeleiding van professionele fysiotherapeuten in groepsverband in het warme water. Vooral bij mensen met reumatische klachten (waaronder artrose, fibromyalgie en reumatoïde artritis), chronische pijnklachten en orthopedische klachten is hydrotherapie een uitstekende vorm van bewegen. Iedereen werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. Dit doen we met oefentherapie, circuittraining en spelvormen. U behaalt met minder inspanning en pijn meer resultaat.

ReumActief kent momenteel tien groepen hydrotherapie te Stadskanaal. Al onze groepen worden begeleid door professionele fysiotherapeuten van Fysiotherapie Musselkanaal. U oefent in water van 33 graden in een bad met een elektrisch verstelbare bodem. De locatie is volledig toegankelijk, ook voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.  U kunt deelnemen op zowel de middag als de avond en oefent in groepen van max. 10 personen.

Heeft u een vorm van reuma, chronische pijnklachten of orthopedische klachten en wilt u meer weten over de hydrotherapie via ReumActief of zou u ook graag willen deelnemen? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bereiken via T 06-25312009 of email: info@reumactief.info

Reumactief